După atâta cărţi citite care nu m-au atras prin nimic am gasit cartea asta, care nu pot să zic că a fost ceva extraordinar, dar mi-a plăcut, aducându-mi aminte şi de un alt volum scris de Maya Banks pe care l-am citit de curând şi mi-a plăcut. Formatul mic şi felul în care este scrisă cartea asta o face să fie una uşor de luat peste tot şi de citit, iar povestea care urmează acelaşi traseu ca şi volumul anterior este simpatică, în simplitatea ei. Nu am mari pretenţii de la literatura erotică, deci nu mă aşteptam să mă surprindă cu ceva nou sau extraordinar, dar totuşi mi-a plăcut mai ales datorită poveştii şi felului în care se dezvoltă relaţia dintre cele două personaje principale. Per total, o carte simpatică, destul de interesantă prin felul în care m-a ţinut „prinsă” în acţiunea ei şi uşor de citit, având personaje dintre cele mai diverse. De asemenea mi-a plăcut la această carte faptul că autoarea a păstrat personajele din volumele anterioare şi a făcut ca o altă fată să fie personaj principal aici, fără să uite să ne arate ce au mai făcut între timp celelalte personaje şi ce fac în momentul în care se petrece acţiunea cărţii.
„Dulce abandon” este fantezia pe care Serena doreşte să o transforme în realitate. Serena conduce firma Fantasy Incorporated, prin intermediul căreia îndeplineşte cele mai nebuneşti dorinţe şi fantezii ale clienţilor ei, de cele mai multe ori oameni care doresc înainte să moară să îşi trăiască visul. Dar şi Serena are propria fantezie, un pic mai „neobişnuită”. Ea îşi doreşte să i se dăruiască cu totul unui bărbat care să îi facă pe plac, dar să fie şi dominator, exercitând asupra ei o dominaţie completă. Şi vorbind cu prietena ei, Faith Malone, află despre cel care este capabil să îi îndeplinească şi cele mai nebuneşti fantezii, Damon Roche. Damon Roche deţine un sex-club exclusivist, locul unde toate fanteziile par să prindă viaţă. Serena îl contactează pe Damon, îi spune ce doreşte şi îl roagă să îi găsească pe cineva potrivit pentru a îi îndeplini fantezia. Damon, uimit de felul direct al Serenei de a spune exact ce vrea, iar fantezia ei fiind ceea ce el îşi doreşte în viaţa de zi cu zi de la o femeie, se oferă să îi dea ce caută. Timp de o săptămână Serena îşi trăieşte fantezia, iar apoi Damon încearcă să o convingă să rămână împreună, transformând fantezia în realitate. Personajele acestei cărţi sunt surprinzătoare prin imaginaţia lor, dar şi prin felul liber şi lipsit de inhibiţii în care îşi declară fanteziile şi gândurile cele mai intime. Acţiunea este uşor de urmărit, totul se petrece atât de simplu şi natural, încât personajele parcă ar fi fost obişnuite toată viaţa să îşi accepte şi să îşi declare cele mai ascunse dorinţe, lucru care le aduce mai aproape de îndeplinirea fanteziilor lor. Mi-a plăcut că autoarea a păstrat în acest volum pe Faith şi pe băieţii care lucrau la firma tatălui ei, ea şi iubitul ei fiind personajele principale ale volumului anterior. Dimensiunile reduse ale cărţii m-au făcut să pot să o iau cu mine peste tot, să o strecor în orice geantă şi să mă refugiez în paginile ei în timp ce călătoream cu mijloacele de transport în comun, iar capitolele scurte sunt tocmai bune pentru citit între staţii. Mi-a plăcut cartea asta din mai multe motive, unul dintre ele fiind felul în care acţiunea te prinde, personajele nu sunt multe şi unele dintre ele le-am cunoscut în celălalt volum.
Recomand cartea asta iubitorilor de literatură erotică, fiind destul de îndrăzneaţă, celor care au apreciat stilul autoarei şi nu îi deranjează să anticipeze într-un fel finalul şi celor care ştiu că dragostea se poate găsi în orice formă.
Pingback: Ce am citit în 2019 – Ce citeşte miss-shady