Am citit mai demult seria „After” scrisă de Anna Todd şi m-am îndrăgostit de personajele ei, am citit cu sufletul la gură toate volumele (cu toate că unele erau super mari şi totuşi nu mi-a luat o veşnicie să le citesc), aşa că imediat ce am văzut că au mai fost traduse şi alte cărţi ale aceleiaşi autoare mi le-am luat şi nu mai puteam de nerăbdare să le şi citesc (ba chiar am uitat că le aveam şi mi le-am luat de două ori, aşa ca să fiu sigură, dar asta nu este o problemă pentru că deja le-am donat unei biblioteci, poate le mai descoperă şi alţii). Ei bine, mi-a plăcut şi această primă carte din seria „Landon Gibson”, fiind o carte uşor de parcurs, uşurică (atât ca greutate, cât şi ca acţiune) şi super simpatică. Drăguţă şi alertă, cartea asta are un fel de a mă captiva. Nu sunt uşor de prins într-o carte, dar se pare că a reuşit şi mi-a plăcut, deşi am rămas în suspans la final (ceea ce mă face să cred că autoarea are bine plănuită această serie şi cu siguranţă că ştie să mă lase în suspans). Deşi nu pot spune că este o carte complexă, pentru că nu îmi pot imagina o lectură mai simplă, cartea asta este lectura perfectă pentru vacanţă, pentru weekend sau pentru puţinul timp liber pe care îl fur când merg cu mijloacele de transport.
„Nimic mai mult” (nu prea am înţeles eu de ce autoarea a ales acest nume pentru cartea asta) este povestea lui Landon, care ne împărtăşeşte experienţele lui şi felul în care trăieşte în New York. Landon s-a mutat la New York pentru a fi aproape de iubita lui din copilărie, dar aceasta îi dă papucii imediat ce s-a mutat aici. Aşa că el încearcă să se obişnuiască cu toate noutăţile din viaţa lui: noul apartament pe care îl împarte cu Tessa, o amică de-a lui, noua lui şcoală şi cursurile la care s-a înscris, noul job, lipsa de prieteni şi mai ales noua lui viaţă fără Dakota, iubita lui dintotdeauna. Aici este domeniul în care îi este cel mai greu, deoarece suferă după fosta lui iubită şi încearcă să treacă peste ea. Şi fix atunci când reuşeşte să nu se mai gândească atât de des la ea, o întâlneşte pe Nora, o prietenă de-a Tessei, de care se simte atras imediat. Dar totul este o nebunie în cartea asta, pentru că Dakota se tot întoarce la el, iar el se simte tot mai atras de Nora şi neştiind cum să gestioneze toată această situaţie o tot dă în bară. Mi-a plăcut cartea asta pentru că ilustrează destul de bine eforturile unei persoane de a se integra într-o nouă lume, departe de casă, pentru că mereu este greu să o luăm de la zero într-un loc nou, unde nu există rude şi mai ales prieteni. De asemenea, îmi place prietenia dintre Landon şi Tessa, genul acela de prietenie care durează o viaţă şi în care cei doi ştiu totul unul despre celălalt şi nu se judecă, indiferent de situaţie. Triunghiul amoros Landon-Dakota-Nora, nu este chiar atât de reuşit pentru că nu am reuşit prea bine să îl înţeleg pe Landon şi nu îmi este nici acum foarte clar dacă o mai iubeşte într-adevăr pe Dakota sau doar e obişnuinţa de a fi cu o persoană pe care o cunoaşte în detaliu sau dacă o iubeşte pe Nora sau este doar atras fizic de ea şi de faptul că este o noutate pentru el, o persoană care are secrete şi pe care o consideră misterioasă. Iar finalul acestui prim volum m-a făcut să alerg la bibliotecă şi să îl scot pe cel de-al doilea, aşa în pom se termină. Cred că dacă nu era tradus volumul doi îl luam direct de pe Amazon. Aşa sfârşit n-am mai pomenit de mult şi mi s-a părut interesant (genul acela de final cu care un autor ştie cum să îşi ţină cititorii cu sufletul la gură până la următorul volum). Deci pot spune că e simpatică cartea asta şi mi-a plăcut cu tot cu finalul ei plin de suspans.
Recomand cartea asta fanilor seriei „After”, pentru că nu este chiar rea, celor care vor să citească o poveste de dragoste mai complicată, care dacă stau bine şi mă gândesc nu este deloc o poveste de dragoste şi celor care apreciază cărţile despre ruperea de tot ce este familial şi despre încercarea de a te integra într-un oraş nou, luând-o de la capăt în toate aspectele vieţii.