Imediat ce am auzit că a apărut un nou volum din seria „Familia Royal” abia am aşteptat să pun mâna pe această carte. A fost prima carte pe care mi-am luat-o de la Gaudeamus anul acesta şi sincer abia am aşteptat să treacă perioada sărbătorilor de iarnă ca să pot trece de la cărţile de Crăciun la acest volum. Şi s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele, ba chiar le-a depăşit. Dacă primul volum a fost senzaţional, acest al doilea volum a fost şi mai grozav. Intrigi noi, aceleaşi personaje pe care le-am îndrăgit în primul volum şi o grămadă de situaţii neaşteptate au făcut această carte să fie un deliciu, prima carte pe anul acesta care m-a făcut să nu o mai pot lăsa din mână şi să o termin în cel mai scurt timp posibil. Deşi după titlu mă aşteptam acţiunea cărţii să aibe cumva legătură doar cu Reed Royal, ei bine, în cartea asta am întâlnit din nou toată familia Royal cu toate dramele şi în toată frumuseţea ei, apărând ca o familie unită, ca un tot unitar, fiecare membru fiind dispus să lupte pentru integritatea familiei, iar asta mi-a plăcut foarte mult.
În „Prinţul de hârtie” aflăm motivul pentru care părea că Reed Royal a înşelat-o pe Ella cu Brooke, iubita tatălui său şi ies la iveală nişte secrete noi de familie pe care nici nu le puteam bănui. Aflăm mai multe despre Gideon şi despre trecutul lui şi deşi pare că se dezbină, familia Royal este mai unită ca niciodată. Cu toate că până acum Callum Royal nu mi s-a părut cu adevărat capul familiei, în acest volum am văzut mai multe faţete ale personalităţii lui şi am aflat că ştie mai multe decât recunoaşte, protejând întotdeauna pe membrii familiei lui. Reed Royal, cel care dă şi titlul acestui volum, este descris ca un tip care are frumuseţe, statut şi bani, dar indiferent câte fete ar muri să fie cu el, acesta nu o doreşte decât pe Ella. Din cartea asta aflăm dacă Ella îl iartă după presupusa trădare din primul volum. Ce este interesant la această carte este că, în afară că am aflat răspunsul la o grămadă de întrebări cu care am rămas din primul volum, apar şi intrebări noi, care m-au făcut să îmi doresc să se traducă mai repede şi următorul volum. Iar finalul… în ultimul capitol se întâmplă atâtea încât nu îmi vine să cred că au putut fi scrise atâtea chestii în doar câteva pagini. Mi-a plăcut cartea asta de la început până la ultima pagină şi abia aştept următorul volum.
Recomand cartea asta celor care vor să citească o poveste complexă, conturată pe marginea unei familii, care deşi nu pare întotdeauna este unită şi puternică, celor care au savurat primul volum şi celor cărora le place să citească poveşti de dragoste complicate, unde întotdeauna aparenţele înşeală.
Pingback: Ce am citit în 2018 – Ce citeşte miss-shady