Ador genul de carte care cred că nu mă mai poate surprinde cu nimic şi totuşi cumva reuşeşte să mă uimească şi să vreau să vorbesc despre ea cu toată lumea. Ei bine, exact genul acela de carte este „Calendar Girl”. Am descoperit la Gaudeamus 2017 că au fost traduse şi volumele 2 şi 3 aşa că nu am putut rezista să nu le iau imediat. Cumva seria asta mă face mereu să îmi doresc mai mult, să citesc mai multe de Audrey Carlan. Totul atrage cititorul la cartea asta: de la coperta senzuală la povestea din interior care nu este nici pe departe la fel ca celelalte de genul „Fifty Shades”. Iar dacă căutaţi o poveste simplă şi erotică, nu veţi găsi aşa ceva aici; în cartea asta este vorba de prietenie, familie şi dragoste mai mult decât orice altceva.
În volumul 2 o găsim din nou pe Mia Saunders care îşi continuă călătoria între clienţi pentru a obţine banii necesari pentru a îşi salva familia, plătind datoria tatălui ei către cămătari. Dar impresia mea generală este că Mia din această carte este o fată mai înţeleaptă, având un mod aproape filozofic de a vedea viaţa şi clienţii ei. Ce îmi place mie mult la fata asta este faptul că îşi continuă cu mândrie drumul, deşi ar fi putut să îşi urmeze inima şi să rămână cu primul client care s-a oferit chiar să îi plătească datoriile pentru a rămâne cu el. Dar alege să îşi găsească singură drumul în viaţă şi să îşi plătească singură datoriile, punându-se pe locul doi mereu. În acest volum Mia ajunge în Boston la un sportiv faimos, în Hawaii pentru a face o campanie de promovare pentru o linie de haine pentru femei nu foarte slabe şi în final ajunge în Washington, la braţul unuia dintre cei mai bogaţi americani, bucurându-se de lux şi învârtindu-se în cele mai înalte cercuri. După aceste experienţe, Mia se alege cu prieteni adevăraţi, dar şi cu o experienţă urâtă. Ce pot să zic despre cartea asta este că este despre prietenie, familie şi devotament, iar undeva printre pagini se întrezăreşte o urmă de dragoste pe care personajul principal încearcă să o ignore pentru a putea merge mai departe cu planul ei de a strânge banii atât de necesari pentru liniştea familiei ei. Din cartea asta nu lipsesc nici delicioasele scene erotice, descrise în detaliu pentru a face lucrurile mai interesante, dar deja simt că nu mai pot numi cartea asta una pur erotică, din moment ce s-a schimbat perspectiva mea asupra personajului principal, Mia, care este plină de emoţii şi trăiri interioare intense. Iar finalul m-a uimit, m-a impresionat plăcut şi m-a făcut să mor de nerăbdare să citesc şi celelalte două volume. Per total, cititul acestei cărţi a fost o experienţă plăcută şi plină de neprevăzut.
Recomand cartea asta celor care vor mai mult decât un roman erotic, celor cărora le place să citească o frumoasă poveste despre familie şi cum „prietenii sunt familia pe care ţi-o alegi”, prieteni care sunt dispuşi la orice pentru ai lor şi celor care nu credeau că o astfel de carte nu îi poate surprinde, dar care, în cazul acesta, se înşală.