„Serafina şi mantia neagră” de Robert Beatty

Robert Beatty - Serafina şi mantia neagrăCredeaţi că nu citesc şi cărţi pentru copii? Ei bine, trebuie din când în când să îmi hrănesc sufletul şi cu câte o carte din asta şi mai sunt şi foarte pretenţioasă când vine vorba de cărţile pentru copii, de parcă încerc să redescopăr emoţiile trăite în copilărie când citeam „Harry Potter”. După ce am tot citit atâtea cărţi de toate felurile, mi s-a făcut dor şi de o carte pentru copii, aşa că am fost atrasă de cartea asta care promitea o lectură asemănătoare cu „Harry Potter”, ceea ce m-a făcut şi mai curioasă. Tot ce pot să zic este că a fost o carte fascinantă.

Serafina, personajul principal, este o fetiţă plină de calităţi, cu toate că toată viaţa ei a fost ascunsă de toţi oamenii. Are şi câteva trăsături ciudate, dar sentimentele şi sufletul ei o fac să fie o prietenă de nădejde. Acţiunea se desfăşoară la moşia Biltmore în anul 1899 şi debutează cu dispariţia unor copii, furaţi sau ucişi (nu se ştie de la început) de către un bărbat îmbrăcat într-o mantie neagră. Există, bineînţeles, şi un loc magic, o pădure, în care Serafinei îi este interzis să intre, dar, pentru a-şi salva prietenul cel mai bun, încalcă restricţia. Interesant este felul în care Serafina încearcă să pună indiciile cap la cap pentru a descoperi care dintre oaspeţii conacului este, de fapt, criminalul. Apoi fetiţa îşi dovedeşte curajul înfruntând duşmanul. Este o poveste frumoasă şi dinamică, care poate servi drept o lecţie de prietenie, loialitate şi curaj.

Recomand cartea asta celor care încă mai au sufletul tânăr, celor care se bucură ca un copil de o poveste cu şi pentru copii şi celor care vor să retrăiască sentimentele pe care le aveau atunci când erau mici şi citeau o carte de aventură. Este o lectură superbă, dacă încă mai gustaţi genul acesta de cărţi, şi o aventură care, la sfârşit, te lasă cu un sentiment plăcut, că totul în lume este perfect.

Acest articol a fost publicat în Cărţile mele și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns