O să „uit” nişte cărţi undeva

Intenţionez să „uit” nişte cărţi undeva. Nu, nu le voi uita în bibliotecă, lăsându-le să se prăfuiască, ci am de gând să îi ajut şi pe alţii să se bucure de câteva dintre cărţile mele, pentru că eu cred că acele cărţi care ne-au plăcut trebuie să circule. Am tot strâns în biblioteca mea o mulţime de cărţi, dar cred că e timpul ca pe unele dintre ele să le las şi altor cititori să se bucure de ele. Şi zilele trecute am găsit ocazia perfectă. Am descoperit pe Facebook un eveniment: „Bookletta te provoacă: Uită O Carte Undeva 2017” şi am zis că este prilejul perfect să împărtăşesc cu ceilalţi cititori cărţile mele!

Acţiunea „Uită O Carte Undeva” este un eveniment social important (chestia asta se întâmplă în toată lumea) şi este o metodă interesantă de promovare a lecturii şi a cărţilor. Iar acum să explic mai în detaliu care e faza: ia o carte, pe care să scrii o dedicaţie găsitorului şi „uit-o” undeva (fie că este vorba de o bancă într-un parc, un loc în autobuz sau în localul tău preferat, pe unde îţi place să îţi faci veacul cu prietenii). Poţi posta şi pe Facebook cu hashtag-ul #uitaocarteundeva şi aştept comentarii la acest articol cu locurile unde aţi „uitat” cărţi. Poate aşa reuşim să facem să ajungă la cât mai mulţi oameni cât mai multe cărţi faine!

Eu deja am scris câteva mesaje pe cărţile mele şi urmează să le „uit” prin diverse oraşe pe care urmează să le vizitez (Piteşti, Timişoara, etc.) şi prin Bucureşti. Aşa că undeva la 50 de cărţi vor fi „uitate” de mine în speranţa că găsitorii se vor bucura de ele, deoarece cărţile „uitate” în bibliotecă nu sunt la fel de apreciate ca cele „uitate” prin oraş, acolo unde oricine poate beneficia de ele. Sper să fac o bucurie oamenilor şi să aduc cărţile în casele cât mai multor oameni!

Deci dacă citeşti articolul ăsta şi ai vreo carte care ţi-a plăcut, dar s-a prăfuit de când tot stă prin biblioteca ta şi doreşti să faci o faptă bună, „uit-o” undeva şi poate (cine ştie) vei fura un zâmbet sau vei înfrumuseţa ziua cuiva! Spor la „uitat”!

Acest articol a fost publicat în Cărţile mele. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la O să „uit” nişte cărţi undeva

  1. Ioana spune:

    Buna, am avut deosebita placere sa gasesc una dintre cartile tale uitate :), o sa o lecturez cu placere.

Lasă un răspuns