„Întoarcerea” de Jennifer L.Armentrout – Seria „Titanii” vol.1

Jennifer L. Armentrout - ÎntoarcereaAm fost foarte curioasă să citesc cartea asta, mai ales că deja am citit mai demult nişte cărţi de aceeaşi autoare, care au fost publicate la editura Epica, cărţi care mi-au plăcut şi pe care le ţin cu mare drag în bibliotecă. Aşa că „Întoarcerea” a fost prima pe lista mea de cărţi de cumpărat de la Bookfest. Cu toate că nu îmi prea plac cărţile cu zei şi alte chestii de genul ăsta, cartea asta mi-a plăcut, pentru că are o poveste frumoasă şi interesantă, inspirată din mitologie.

Cartea ne prezintă o frumoasă poveste de dragoste, între Seth, un Apollyon, şi Josie, un semizeu adormit, care se întâlnesc atunci când Seth este trimis de zeul Apollo, tatăl lui Josie, să o găsească şi să o apere. Atunci când nişte titani au reuşit să evadeze, scopul vieţii lor a fost să se răzbune pe zeii care i-au închis, aşa că povestea este plină de confruntări între zei şi titani, puri şi semipuri. Aflaţi chiar în mijlocul acestui război pentru putere, se pare că Seth şi Josie reuşesc că depăşească toate obstacolele care îi împiedică să fie împreună. Trebuie să recunosc că, deşi „Legendele Olimpului” nu mi-au plăcut, deoarece erau atâţia zei şi nume încât la un moment dat m-am dat bătută şi am lăsat-o neterminată, „Întoarcerea” mi-a plăcut foarte mult. Unul din motive este pentru că, cu toate că face referire la zei şi alte personaje de acest fel, autoarea ne spune câte ceva despre fiecare zeu care apare prin carte şi aşa o face citibilă şi pentru cei care nu au foarte multe cunoştinţe în ale Olimpului. Finalul mă face să aştept cu nerăbdare şi celelalte volume din seria aceasta şi sper ca şi restul cărţilor să fie la fel de bune ca aceasta.

O recomand fanilor „Legendelor Olimpului”, celor cărora le plac poveştile unde oamenii de rând, muritorii, sunt doar personaje episodice, dar şi celor cărora le place o frumoasă poveste de dragoste, plină de obstacole şi neprevăzut. Cartea asta a fost prima pe anul acesta pe care am citit-o încet, deoarece nu vroiam să se termine prea repede!

Acest articol a fost publicat în Cărţi pentru adolescenţi, Must-read și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns