„Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes

Jojo Moyes - Înainte să te cunoscAm auzit atât de multă lume vorbind despre cartea asta, toţi încântaţi de cât de minunată este, încât mi-am luat-o şi nu ştiu de ce, dar abia acum m-am apucat de ea. Am amânat cât mai mult să o citesc deoarece întotdeauna am avut o reticenţă în a citit cărţi triste, cu poveşti de dragoste care te fac să plângi şi, până la urmă, deşi îmi plac poveştile frumoase de dragoste, rămân cu o uşoară tristeţe când le termin de citit. Aşa s-a întâmplat şi după povestea asta. Îmi place să citesc cărţi care insuflă speranţă, nu cărţi pline de suferinţă şi tristeţe. De aici a venit şi reticenţa mea în a citi cartea asta.

Acest roman ne prezintă pe Lou Clark, o tânără simplă şi cam ciudăţică, provenind dintr-o familie săracă, care îşi pierde locul de muncă şi este obligată să accepte postul de îngrijitoare a unui bărbat, Will, care a suferit un tragic accident de motocicletă, în urma căruia a rămas invalid. Încet încet se îndrăgosteşte de acesta şi încearcă să îi insufle speranţă şi să îl facă să îşi recapete dorinţa de a trăi. Este o poveste frumoasă despre dragoste, dar şi despre sacrificiu. „Înainte să te cunosc” mi-a plăcut ca poveste, mi-au plăcut personajele, acţiunea este dinamică şi m-a prins încât am citit-o foarte repede, aproape fără să îmi dau seama cât de repede mă apropiam de final. Optimismul fetei m-a făcut să sper până la sfârşit că totul se va termina cu bine, dar ce m-a impresionat cel mai tare la Lou a fost tăria ei, felul în care a făcut faţă situaţiei cu care s-a confruntat. Nu pot să zic că mi-a plăcut extraordinar de mult, dar este, cu siguranţă, o carte bună, de pe urma căreia se pot învăţa multe.

O recomand celor care vor să citească o poveste de dragoste sfâşietoare, celor care caută profunzimi noi în cărţile pe care le citesc, dar mai ales persoanelor senisbile, care, sunt sigură, o să rezoneze cu Lou şi Will şi cu frumoasa, dar scurta lor poveste de dragoste. Este o carte care se poate citi pe nerăsuflate, dar care lasă o senzaţie de tristeţe după ce se termină!

Acest articol a fost publicat în Cărţile mele și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns