„Fetiţa care a salvat Crăciunul” de Matt Haig

Matt Haig - Fetiţa care a salvat CrăciunulAbia am aşteptat să apară cartea asta la târgul de carte Gaudeamus, pentru că, anul trecut pe vremea asta, am citit cartea „Un băiat numit Crăciun” de acelaşi autor şi mi-a plăcut foarte tare. Aşa că, atunci când am primit cartea asta m-am simţit ca şi un copil la care a venit Moşul cu cel mai frumos cadou. Iar acum că se apropie Crăciunul pot spune că a fost cea mai frumoasă şi inspirată lectură pentru această perioadă a anului. Capitolele scurte şi pline de cele mai frumoase ilustraţii au facut această carte uşor de citit, iar dacă aş fi stat numai acasă, într-o zi aş fi terminat-o, deoarece este o lectură uşoară şi plăcută. Dar am citit-o încet, pentru a mă bucura de fiecare pagină şi fiecare întâmplare.

Această carte ne spune povestea Ameliei, o fetiţă foarte săracă, care este cea datorită căreia există Crăciunul, deoarece ea a fost prima care a sperat şi a crezut în magie, iar datorită acestei speranţe magia Crăciunului a fost posibilă. Iar când magia începe să pălească, ea este singura care poate salva Crăciunul; numai că atunci când dorinţele nu i se împlinesc, datorită unui Crăciun sabotat de troli, Amelia pierde din speranţă, dar Moş Crăciun o caută să îi redea speranţa. Mi-a plăcut totul la cartea asta, de la ilustraţiile superbe la acţiunea plină de suspans, iar începutul unde autorul ne spune despre magie este absolut fabulos. Mi-a plăcut felul în care a fost scrisă, acţiunea care m-a ţinut cu sufletul la gură capitol de capitol, dar şi povestea în sine. Am găsit acelaşi sat Elfhelm de care m-am îndrăgostit în cartea anterioară, plin de elfii săi, fiecare cu vieţile, joburile şi problemele lor de zi cu zi, aceeaşi reni năzdrăvani şi toate celelalte creaturi magice. Dar cel mai tare am îndrăgit pe Căpitanul Funingine, motanul isteţ al Ameliei, care este un personaj pe cinste. Plină de magie şi speranţă, cartea asta m-a făcut să mă bucur de spiritul Crăciunului şi să îl aştept pe Moş Crăciun.

Recomand cartea asta celor care vor să trăiască atmosfera Crăciunul din plin, nu doar cu tradiţionalele colinde şi brad împodobit, ci asezonată cu magia oferită de această carte, celor care nu se simt prea bătrâni ca să mai citească poveşti de Crăciun şi copiilor de toate vârstele, pentru că Elfhelm este un loc cu adevărat magic şi Moş Crăciun trăieşte într-o lume plină de fiinţe magice, care îl ajută sau nu să împărtăşească tuturor copiilor lumii magia Crăciunului.

Acest articol a fost publicat în Cărţi de Crăciun și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns