„Fata care citea în metrou” de Christine Feret-Fleury

Christine Féret-Fleury - Fata care citea în metrouŞtiu că ceea ce urmează să spun sună puţin ciudat şi repetitiv, dar cartea „Fata care citea în metrou” este cartea perfectă pe care să o citeşti în metrou. Zic asta pentru că e mică, subţire şi cu capitole scurte, perfect cât să fie citite între staţii în metrou, fără să rişti să uiţi să cobori. În primul rând m-a atras titlul la cartea asta, pentru că am observat în ultima vreme că sunt mulţi oameni care citesc în metrou, oameni prinşi de acţiunea cărţii pe care o citesc, aceştia depăşind uneori numărul oamenilor care se joacă pe telefon (chestia asta depinde totuşi de ore şi de staţii) şi sunt fericită să văd în jurul meu oameni care citesc. În al doilea rând, pot să zic că această carte mi-a plăcut foarte tare deoarece a vorbit sufletului meu de cititoare, a rezonat cu mine şi a fost ca o oază în care m-am refugiat în fiecare zi.

Această carte ne-o prezintă pe Juliette, o tânără care locuieşte în Paris şi căreia îi place să observe ceea ce citesc oamenii din jurul ei în metrou. Şi într-o zi, printr-o coincidenţă, ajunge să cunoască un om care îi va schimba viaţa, omul care crede că trebuie întotdeauna să oferi cartea potrivită fiecărui om, cartea de care are nevoie. Şi astfel viaţa Juliettei se schimbă şi porneşte într-o frumoasă călătorie în lumea cărţilor. Mi-a plăcut cartea asta deoarece este o carte pentru cei care iubesc cărţile, doar aşa am putea să o înţelegem mai bine pe Juliette şi alegerile ei. După ce am citit atâtea cărţi, atâtea romane cu acţiuni şi personaje diferite, în sfârşit am găsit o carte care să vorbească şi mie ca cititoare şi m-a făcut să îmi dau seama de multe lucruri, inclusiv de faptul că fiecare om are nevoie de o carte potrivită la momentul potrivit care să îi schimbe viaţa. De asemenea, mi-a plăcut să găsesc o listă de cărţi, unele pe care le-am citit, unele de care doar am auzit şi unele pe care nici nu am ştiut că există, dar pe care cu siguranţă vreau să le citesc într-o bună zi. Cartea asta a fost ca o terapie pentru mine, ca un moment de respiro între atâtea romane citite şi cele care urmează a fi citite şi a fost cartea perfectă pentru lectura în metrou, făcându-mă să ridic ochii din carte şi să caut cu privirea şi alţi cititoriîn metrou.

Recomand cartea asta pasionaţilor de cărţi, pentru că vorbeşte pe sufletul nostru, celor care vor o lectură frumoasă care să facă timpul şi staţiile să treacă mai repede şi celor care vor o pauză de la ceea ce citesc în general şi vor să încerce ceva inedit.

Acest articol a fost publicat în Must-read și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns