„eleanor & park” de Rainbow Rowell

''eleanor and park'' de Rainbow RowellAm cartea asta de atâta timp în bibliotecă încât aproape uitasem cu totul de ea. Dar zilele trecute am văzut o poză cu coperta ei şi mi-am zis: „Stai aşa puţin că eu am cartea asta, dar pe unde o fi?”. Am găsit-o şi m-am apucat imediat de ea, deoarece mi s-a părut că promite. Şi nu am fost dezamăgită de ea, ba chiar aş putea spune că s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Este o carte drăguţă, care ne prezintă povestea naivă de dragoste dintre doi adolescenţi. Apropo… să nu credeţi că sunt chiar atât de analfabetă încât să nu ştiu că numele personajelor se scriu cu literă mare, dar pe coperta cărţii apar scrise exact aşa cum le-am scris eu în titlul articolului, adică cu litere mici.

Eleanor se mută la o şcoală nouă şi chiar din prima zi este victima răutăţilor colegilor ei, care se iau de ea în autobuz şi apoi la şcoală, iar singurul care pare să o tolereze este Park, un băiat tăcut şi retras, căruia îi place să asculte muzică sau să citească reviste de benzi desenate în autobuz, în drum spre şcoală. Şi aşa ajung cei doi să îşi petreacă timpul împreună, la început doar pe drumul către şi de la şcoală, iar mai apoi la Park acasă. Povestea lor de dragoste începe atât de timid, încât m-am întrebat de o grămadă de ori pe parcursul cărţii dacă mai există astfel de poveşti de dragoste. Adică cei doi erau la liceu (şi cu toţii ştim cât de nebuni sunt liceenii în zilele noastre) şi le ia o veşnicie să îşi atingă mâinile, cu o sfială incredibilă (dacă autoarea nu ar fi precizat vârsta celor doi, aş fi zis că sunt în clasele primare). Per total este o frumoasă poveste de dragoste, plină de speranţă şi sentimente aşa de curate de parcă nu ar fi reale, dar şi amuzantă în unele momente. Cartea asta este deosebită într-un fel pe care nu îl pot descrie şi m-a făcut să stau cu sufletul la gură şi să o citesc fără să mă opresc, ca să aflu cum se termină. Deşi povestea este frumoasă, finalul mi s-a părut extrem de trist.

O recomand celor care cred încă în cea mai pură şi naivă formă a dragostei, celor cărora le plac poveştile pentru adolescenţi, deşi sunt sigură că acest roman ar încânta şi pe mulţi adulţi, nu doar pe tineri datorită stilului în care este scris şi celor care vor să citească şi un altfel de roman, a cărui poveste parcă nu se potriveşte timpurilor în care trăim.

Acest articol a fost publicat în Teens Love și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns